FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

BEDRIJFSPAGINA

Login Laatste update: 01-05-2018
Proces Media
TEL: +31 297 22 34 62
FAX: +31 84 756 26 88
Marktplein 2
NL-1421 AC   Uithoorn
Contact
+31 6 20 59 24 36
Dhr. Vincent Hentzepeter,
redactie
+31 6 10 03 17 81
Dhr. Erik ten Haaf,
sales manager
+31 316 22 71 55
Mw. Debbie van den Dool,
sales binnendienst
+31 316 22 71 55
Mw. Marion van Sinderen,
sales binnendienst
+31 53 434 45 66
Dhr. Piet van der Kooi,
website, nieuwsbrief
+31 297 22 34 62
Mw. Doreen ten Haaf,
abonnementen magazine
+31 53 434 45 66
Mw. Ingrid Vorselaars,
administratie website
Proces Media onderscheidt zich met een multimediale filosofie, waarbij gedrukte én digitale magazines, een webportaal en digitale nieuwsbrieven elkaar versterken. Vakspecialistische content is hiermee vrij beschikbaar voor professionals.

Specialistische kennis was nooit zo toegankelijk voor zo’n brede doelgroep in print én online. Communicatie was nooit directer.

Wij bieden toeleveranciers als enige in de markt een eigen plek op ons platform waar zij hun producten, diensten en expertise aan hun afnemers kunnen presenteren.

Zo worden leveranciers en gebruikers aan elkaar gekoppeld en aangemoedigd kennis te delen en uit te wisselen. Dit biedt nieuwe perspectieven voor contentmarketing.

De leveranciersmarkt kan zijn producten en diensten gericht communiceren en klanten via diverse media benaderen.

Waardevolle content is voor de hele markt op elk moment online opvraagbaar en zit niet achter een betaalde portal. Dit levert de leveranciersmarkt op communicatiegebied een ongekend bereik op.

Met uw multimediale strategie kunt u de hele doelgroep bereiken en u draait zelf aan de knoppen.
Producten, diensten
Fluids Processing, ,
Lees meer
Producten, diensten
Fluids Processing - vloeistoffen liquids, gassen, engineering, automatisering, maintenance, onderhoud
-
Expertises

Kort nieuws

Slimme onderhoudsrobot kwestie van tijd
Augustus 2019 zal blijken welke innovatieve robotica-toepassingen het Smart Tooling project heeft opgeleverd. In dit project ‒ ressorterend onder het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland ‒ werken bedrijven, bedrijfskoepels, overheden, kennisinstellingen en organisaties aan weerszijden van de grens samen aan nieuwe toepassingen op het gebied van de robotica. Voorbereidend onderzoek heeft de behoefte aangetoond van ruim vijftig concrete robottoepassingen; aan een deel daarvan wordt in Smart Tooling-verband gewerkt. Voor wat betreft de thema’s ‘inspectie’ en ‘cleaning’ zijn dat innovatieve robotica-toepassingen voor maintenance in de procesindustrie, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen: • 2D robots, voor de inspectie en cleaning in besloten ruimten (tanks, vaten, leidingwerk); • 3D robots, voor inspecties van installaties op hoogte (leidingen, tankdaken, koeltorens, kolommen); • fixed robots, voor de automatisering van onderhoudsactiviteiten
18-06-2018  |  335x  | 
Nieuwe CSO KWR
Nieuwe CSO KWR
Annemarie van Wezel is per 1 mei begonnen als nieuwe wetenschapsdirecteur van waterinstituut KWR. Zij volgt Gertjan Medema op, die 8 jaar CSO was en nu een deeltijd hoogleraarschap aan de Michigan State University gaat combineren met de functie van senior onderzoeker bij KWR. Hij zal ongeveer twee maanden per jaar in Amerika doorbrengen. De rest van de tijd doet hij onderzoek bij KWR. Bioloog Annemarie van Wezel, gepromoveerd in milieuchemie en toxicologie, werkte al bij KWR als hoofdonderzoeker, en als hoogleraar op het gebied van waterkwaliteit en gezondheid bij het Copernicus Institute of Sustainable Development aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft 25 jaar ervaring als wetenschappelijk onderzoeker in risicobeoordeling, toxicologie en milieuchemie en milieubeleidsevaluatie. Ze is onder andere lid van het Nederlandse College voor Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden en van de Nederlandse Gezondheidsraad. In haar rol is Van Wezel eindverantwoordelijk
06-06-2018  |  199x  | 
Vlaamse investering zonnespiegels
Vlaamse investering zonnespiegels
De Vlaamse regering heeft op voorstel van de Vlaamse minister voor Energie Tommelein € 819.000 investeringssteun beloofd aan een zonnespiegelproject. Het bedrijf Azteq zal drie spiegel-proefinstallaties opstellen in Oostende, Genk en Antwerpen. De spiegels werken als volgt: door het zonlicht via parabolische spiegels te concentreren, komt hoogwaardige warmte vrij met temperaturen die veel hoger liggen dan bij bijvoorbeeld een zonneboiler. Hoogwaardige warmte is nodig bij industriële processen. Azteq maakt gebruik van drie proefopstellingen die tussen de 1.260 en 1.390 MWh groene energie per jaar gaan produceren. De locaties zijn tactisch gekozen. De zonnespiegel in Oostende wordt gebouwd op een oud industrieterrein en het naastgelegen chemiebedrijf Proviron neemt de warmte af. Voor het productieproces van het bedrijf is 260°C benodigd. In Antwerpen is het havenbedrijf ADPO uit Kallo afnemer. Dit bedrijf gebruikt de zonnewarmte voor de opslag van verwarmde vloeistoffen.
31-05-2018  |  287x  | 
Yara werkt (al) aan energietransitie
Yara werkt (al) aan energietransitie
Yara Sluiskil is op zoek naar alternatieven voor het Groningse aardgas, nu de levering aan de procesindustrie binnen vier jaar wordt stopgezet. Minister Wiebes (EZ) heeft industriële grootverbruikers hier onlangs per brief van op de hoogte gesteld. Het aardgas, waarvan Yara grootverbruiker is, is nodig voor de bereiding van waterstof, een basisingrediënt voor de ammoniakproductie. De Zeeuwse onderneming is met de overheid in gesprek over het hoog- en laagcalorisch gas, maar ook zijn er contacten gelegd met de Belgische kustplaats Zeebrugge om in de toekomst eventueel Noors gas te kunnen gebruiken; de daarvoor benodigde pijpleiding is reeds aanwezig. Het Noorse gas kan, door de afwijkende samenstelling, echter niet ‘zo maar’ worden gebruikt. Het gas uit Groningen bevat ongeveer 15 procent stikstof en beschikt over een lagere verbrandingswaarde dan dat uit Noorwegen. De industriële procesapparatuur, die is ingesteld op de Groningse parameters, zal daar dus op moeten worden aangepast.
23-05-2018  |  422x  | 

Insights

Kennisbijdragen

Rivm coördineert Reach en CLP met nieuwe website
Rivm coördineert Reach en CLP met nieuwe website
Volgens een persbericht van het Rivm kunnen ondernemers die chemische stoffen gebruiken, produceren, importeren of verhandelen, nu eenvoudig zien aan welke verplichtingen zij moeten voldoen op een speciale website (zie externe link hieronder). Zij kunnen hier ook online vragen stellen over de Reach en CLP Verordeningen. Met deze nieuwe website is naast de Reach-Helpdesk ook de CLP-Helpdesk in beheer bij het Rivm. Om veilig met chemische stoffen om te gaan, zijn er wettelijke kaders: registratie van chemische stoffen (Reach), indeling, etikettering en verpakking (CLP) en veilig werken (Arbo). De regelgeving voor Reach en CLP is door het Rivm vertaald naar een helder stappenplan op de website www.chemischestoffengoedgeregeld.nl. Ondernemers kunnen aanvinken welke activiteiten zij uitvoeren met chemische stoffen of producten. Vervolgens komen zij via actiepunten tot een stappenplan dat hen helpt aan alle verplichtingen te voldoen. Na maximaal acht clicks weten zij
11-01-2016  |  5253x  | 
Eenvoudig en praktisch afloopschema ATEX richtlijn Van de Vereniging FME-CWM en de Koninklijke Metaalunie
Eenvoudig en praktisch afloopschema ATEX richtlijn
Van de Vereniging FME-CWM en de Koninklijke Metaalunie De Vereniging FME-CWM en de Koninklijke Metaalunie hebben de handen ineen geslagen om de ATEX richtlijn eenvoudiger toepasbaar te maken voor de aangesloten bedrijven. Daartoe is de ATEX richtlijn vertaald naar een eenvoudig en praktisch afloopschema voor de implementatie van de ATEX in de eigen bedrijfsvoering. De introductie uit het rapport: Wat is ATEX? De ATEX-richtlijnen komen uit Brussel en zijn van toepassing op arbeidsplaatsen waar een explosieve atmosfeer kan ontstaan. Er zijn twee delen: * De ATEX 95 geldt voor de fabrikant van apparatuur die gebruikt wordt in een explosiegevaarlijke omgeving. * De ATEX 137 geeft voorschriften voor de werkgever van een bedrijf waar een explosieve atmosfeer kan ontstaan. Doel hiervan is dat de werknemers veiIig kunnen werken. Wanneer is de ATEX 95 van toepassing op uw bedrijf? De ATEX 95 heeft zoals gezegd, betrekking op de gebruikte apparatuur in een ruimte waar een ontplofbare atmosfeer aanwezig
10-01-2010  |  2728x  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel