FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Nieuws

Plaats uw bericht
Magneetgedreven verticale zijkanaalwaaierpompen conform Atex Roestvaststaal AISI 316
Magneetgedreven verticale zijkanaalwaaierpompen conform Atex
Roestvaststaal AISI 316 Klaar voor verzending : Roestvaststaal AISI 316 magneetgedreven verticale zijkanaalwaaierpompen conform Atex. De pompen worden op een tankpark geplaatst en zullen gebruikt worden voor het verpompen van diverse oplosmiddelen. Door het speciale hybride systeem zijn de magneetverliezen tot een minimum beperkt. Hierdoor is niet alleen het energieverbruik lager maar ook de warmteontwikkeling van de magneetoverbrenging. De pompen worden toegepast voor het lossen van tankwagens en als transferpomp van de opslagtanks naar productie.
22-10-2018  |  023x  |  Productnieuws  | 
Vernieuwde richtlijn drukapparatuur van kracht
Vernieuwde richtlijn drukapparatuur van kracht
De Richtlijn Drukapparatuur (97/23/EG), kortweg PED is een Europese richtlijn m.b.t. de eisen die worden gesteld aan drukapparatuur. In Nederland is deze richtlijn sinds 2008 de wettelijke opvolger van de Stoomwet, die dateert uit 1953. Sinds 2016 is de vernieuwde versie van deze richtlijn van kracht. Deze geldt voor: - Drukvaten met een inwendige overdruk boven 0.5 bar - Stoomketels - Buizen en pijpen voor transport van vloeistoffen en gassen met een overdruk boven 0.5 bar Voor veerveiligheden is deze richtlijn van belang en daarom wil ik je er het een en ander over uitleggen. De nieuwe Richtlijn Drukapparatuur (2014/68/EU) die is gepubliceerd op 27 juni í14 is gefaseerd uitgevoerd. Sinds 19 juli í16 is deze richtlijn officieel van toepassing en ik merk dat de overgangsperiode nu echt in de laatste fase terecht is gekomen. Des te belangrijker om nog een keertje goed uit te leggen wat deze nieuwe richtlijn nu precies betekent. De overeenkomsten tussen de
22-10-2018  |  021x  |  Kennisbijdrage  | 
Warmtenet bij Janssen Pharmaceutica Geothermie voor industriŽle processen
Warmtenet bij Janssen Pharmaceutica
Geothermie voor industriŽle processen Het Belgische Janssen Pharmaceutica gaat het eerste industriŽle warmtenet van de 4de generatie in Vlaanderen aanleggen. Dit warmtenet maakt intelligent gebruik van duurzame energiebronnen, water op lagere temperaturen en geÔsoleerde leidingen. Het bedrijf gebruikt even veel elektriciteit als 38.000 Belgische gezinnen. Daarom kondigde het bedrijf aan fors te willen investeren in het gebruik van geothermie voor zijn industriŽle processen en de verwarming van zijn gebouwen. Door aardwarmte te combineren met het warmtenet zal de CO2-uitstoot van Janssen in BelgiŽ met 30% kunnen dalen. CEO Stef Heylen: ďJanssen kan zo jaarlijks 15.900 ton CO2 besparen.Ē De aanleg van het warmtenet komt tot stand met financiŽle steun van het Vlaams Energie Agentschap, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
19-10-2018  |  193x  |  Kort nieuws  | 
ProMinent aanwezig op de BrauBeviale
ProMinent aanwezig op de BrauBeviale
Van 13 - 15 november 2018 vindt in NŁrnberg de BrauBeviale plaats, de vakbeurs voor de volledige procesketen van de drankenindustrie. Op deze beurs voor de professional in de drankenindustrie worden de nieuwste trends gepresenteerd. Als aanbieder van totaaloplossingen, toont ProMinent u zijn nieuwste productinnovaties op het gebied van chloraatarme en chloraatvrije desinfectie. Ontdek daarnaast onze nieuwste netwerkbare producten die, geÔntegreerd tot het DULCOnneX-systeem, een complete oplossing voor digitaal procesmanagement vormen. Combineer onze nieuwste, en onze bekende, beproefde systemen, om te komen tot uw ideale individuele oplossing. Onze product- en verkoopexperts verheugen zich op uw komst. ProMinent staat in hal 6, stand 6-208.
17-10-2018  |  138x  |  Kort nieuws  | 
Seminar over monstername in de voedingsindustrie
Seminar over monstername in de voedingsindustrie
Binnen de voedingsmiddelenindustrie gaan veel vragen rond over besmette monsters. Kun je altijd vertrouwen op de uitkomsten van monsteranalyses? Afwijkingen in het product zouden immers ook het gevolg kunnen zijn van een verkeerd monsternameproces. Of de monsternamekranen zijn wellicht niet op de juiste manier gereinigd. Redenen genoeg om eens extra aandacht te besteden aan betrouwbare monstername binnen voedingsmiddelenprocessen. En dat doet Hitma op 20 november a.s. tijdens een seminar. Thema: Kun je vertrouwen op je monsters? Om antwoord te geven op diverse vraagstukken over steriele monstername organiseert Hitma op dinsdag 20 november a.s. in Uithoorn een uniek sampling seminar. Thema van de dag: Hoe weet je zeker dat je kunt vertrouwen op vloeistof- en poedermonsters in de food & beverage industrie? Hitma heeft de experts monsternametechnologie Grťgoire Tassin van Labocontrol (FR) en Mark Plutshack van Keofitt (DK) bereid gevonden hun expertise met de aanwezigen
17-10-2018  |  156x  |  Kort nieuws  |   | 
Denios Connect wint TechAward 2018
Denios Connect wint TechAward 2018
Tijdens WoTS 2018 afgelopen week is bekend gemaakt dat Denios met Denios connect de winnaar is geworden van de TechAward, in de categorie World of Laboratory. Uit 19 aanmeldingen nomineerde een deskundige vakjury, in aanloop naar de vakbeurs WoTS 2018, 4 bedrijven die kans maakten op deze prestigieuze innovatieprijs. Uiteindelijk wist Denios de TechAward binnen te halen. Met het winnen van deze prijs wordt Denios haar innovatiekracht beloond en krijgen we de bevestiging dat ons monitoringsysteem door de markt wordt gezien als absolute toegevoegde waarde voor bedrijven die dagelijks bezig zijn met het werken met gevaarlijke stoffen, om het veiligheidsniveau verder te vergroten.
16-10-2018  |  128x  |  Kort nieuws  | 
Volgende 6 berichten
ARCHIEF
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
DEC
2017
NOV
2017
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel