Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl
Zoeken

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

13-02-2018

Wegen in de voedingsmiddelenindustrie

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Verwerken van hardgekookte eieren

Wegen in de voedingsmiddelenindustrie

Uit natuurlijke grondstoffen, dus met een wisselende samenstelling, een constant product bereiden; het blijft een uitdaging voor de voedingsindustrie. Essentieel daarbij is controle op en het regelen van alle gewichten; van grondstof tot eindproduct. Goed gereedschap is daarvoor onmisbaar.

Om de voedselveiligheid te borgen, zijn betrouwbare, hygiŽnisch ontworpen en nauwkeurige meetsystemen essentieel, net als een adequate verwerking van de weegresultaten. Een sluitend kwaliteitsborgingssysteem, gecombineerd met track- & tracť faciliteiten, is zelfs onontbeerlijk. De sensoren van de meetapparatuur bevinden zich buiten de materiaalstroom, zijn gemaakt van goed te reinigen roestvrijstaal en hermetisch gesloten (beschermingsklasse IP68/IP69K) is. PENKO Engineering B.V. illustreert in een praktijkvoorbeeld de mogelijkheden.

Verwerken van hardgekookte eieren
Na het koken en pellen van de eieren, bestaat de procesvoering uit weeg- en telapparatuur. Om de kwaliteit van de gekookte eieren tijdens opslag en transport te waarborgen, krijgen ze in de verpakking een opgiet. Deze is afhankelijk van de toepassing van de eieren en klant specifiek. De opgiet wordt daarom in wisselende hoeveelheden aangemaakt; afhankelijk van soort en aantal verpakkingen. De combinatie van meerdere soorten opgiet in wisselende hoeveelheden, vereist een flexibel aanmaaksysteem. In de mengtank worden de diverse componenten na elkaar gedoseerd. Zo nodig kan een opgiet in meerdere batches aangemaakt worden.
De meest traditionele manier voor het verpakken van eieren zijn emmers, die qua inhoud variŽren van 20 tot 168 stuks. Ook worden ze op gewicht verpakt en geleverd.
De polybag is uitermate geschikt voor industriŽle verwerking. Net als emmers worden ze zowel op stukbasis als op gewicht afgevuld en in kunststof boxen aan de klant geleverd. Voor grote industriŽle verwerkers zijn er kunststoffen en roestvrij stalen tanks, die met 750 en 850 kilogram eieren worden afgevuld. Om het gewicht te bepalen, wordt gebruikgemaakt van een plateau voor 1500 kg. Dit regelt de dosering van de eieren en de opgiet. Om te zorgen dat er voldoende opgiet is, gebruiken alle systemen een automatische tarrering en een zelflerende navalcorrectie.

Algemeen.
Als weegbesturing wordt vaak gekozen voor de FLEX-2100. Deze heeft veel communicatiemogelijkheden, waaronder Ethernet. De bediening is eenvoudig dankzij een touchscreen en duidelijke presentatie van de weeginformatie met een grote display. De meetsnelheid is 1.600 metingen/s. Alle gegevens kunnen centraal verzameld worden en gerubriceerd. Zo is alle informatie, vanaf binnenkomst tot en met de klant, direct beschikbaar. Voor deze informatie heeft PENKO Engineering softwarepakketten, die zowel preventieve als curatieve kwaliteitsborging bieden.

  Productbeschrijving Geplaatst: 13-02-2018     Update: 08-03-2018       Getoond: 965x  

Meer informatie

ANUGA FoodTec
  ► ANUGA FoodTec

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .