Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl
Zoeken

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

14-02-2018

Proton Ventures en TU Delft bundelen krachten in Battolyser

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Proton Ventures (Hans Vrijenhoef) en TU Delft (Fokko Mulder) bundelen krachten

Proton Ventures (Hans Vrijenhoef) en TU Delft (Fokko Mulder) bundelen krachten

Proton Ventures B.V. en de Technische Universiteit Delft hebben op 5 februari hun krachten gebundeld met de oprichting van Battolyser B.V. dat als doel heeft om verder onderzoek te doen naar de nieuw ontwikkelde battolyser technologie. Na de onderzoeksfase is het doel een pilot project op te starten waarbij een demonstratie-unit gebouwd wordt met een battolyser.

De onderzoeksgroep van prof. dr. F.M. (Fokko) Mulder van de faculteit Technische Natuurwetenschappen aan de TU Delft heeft de battolyser technologie ontwikkeld. De Battolyser is een nieuwe technologie die elektriciteitsopslag combineert met de batterijfunctie van elektroden. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, wordt de battolyser een efficiënte elektrolyser die waterstof en zuurstof produceert.

Duurzame opslag van elektriciteit en omzetting in waterstof

Volgens Battolyser B.V gaat de innovatieve battolyser een centrale rol spelen in de duurzame opslag van elektriciteit en de omzetting in waterstof, zowel in Nederland als in het buitenland.

Prof. dr. F.M. (Fokko) Mulder, adviseur van Battolyser B.V. legt uit: “Dat komt doordat de Battolyser wat betreft batterij- en elektrolyse-eigenschappen, de competitie aan kan met onafhankelijke batterij en elektrolyser-systemen op het gebied van: gebruik van veel voorkomende materialen, levensduur, energie efficiëntie en kosten. De bestaande batterij- en elektrolyse oplossingen gebruiken immers minder goed beschikbare materialen zoals lithium, cobalt en zeldzame edelmetalen zoals platina en iridium. De potentie van de Battolyser technologie is daarmee dat deze op wereldschaal inzetbaar is in vele GW/GWh installaties daar waar opwekkingscapaciteit van groene stroom wordt gerealiseerd van een dergelijke omvang.”

Trots op samenwerking en nieuwe B.V.

De oprichting van Battolyser B.V. is voor beide organisaties een fantastische stap. Hans Vrijenhoef, directeur van Battolyser B.V.: ‘Ik ben zeer trots op deze samenwerking die Proton Ventures is aangegaan met TU Delft. Door onze krachten te bundelen in Battolyser B.V. wordt deze nieuwe technologie direct landelijk op de kaart gezet. Vanuit verschillende multinationals, is al grote interesse getoond in deze nieuwe technologie. Ik kijk er naar uit om samen met het Battolyser team aan de slag te gaan en de battolyser verder uit te rollen.’

  Kort nieuws Geplaatst: 14-02-2018       Getoond: 620x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

Andere berichten

 
 .
 .
 .